Romana English
Armonia Voyages
  Prima pagină    Despre noi    Destinaţii turistice    Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism    Servicii    Contact  

Home » In strainatate » Malta »

Situat in centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez imbina frumusetea naturala cu 7000 de ani de istorie. Din timpuri stravechi, frumusetea incredibila a insulei, piatra de culoarea mierii si porturile naturale au fost raspunzatoare pentru influenta si reputatia cunoscuta in intreaga lume.
Situata la poarta Africii si a Orientului, la 90 km sud de Sicilia, Malta se bucura in liniste de mare si soare.
Malta reprezinta un arhipelag alcatuit din sase insule: Malta, care este cea mai mare ca suprafata ( 246 km2), Gozo ( 67 km2), Comino ( 3.5 km2), Cominotto, Filfla msi Sf. Pavel, ultimele trei fiind nelocuite.
Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa- un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie care i-a castigat Maltei denumirea de „ insula de miere”, a inspirat 7000 de ani de arhitectura. Istoria constructiilor in Malta dateaza din jurul anului 4000 î.Hr. atunci cand au fost construite templele megalitice. Aceste temple, dedicate zeitei Marna, isi pastreaza puritatea enigmatica in cele mai frumoase si magice locuri din insula.
Templele de Hagar Qim, ce privesc spre mare si spre insula Filfla, se numara printre cele mai bine conservate temple din cele peste 30 descoperite in intreg arhipelagul maltez. In 1530, cand Cavaleri Ioaniti s-au asezat in Malta, nimeni nu si-a dat seama ca destinul acestei insule se va lega in mod inexplicabil de acest ordin religios, hospitalier si militar.
Biserica Cavalerilor Ioaniti, Catedrala Sf. Ioan ascunde un numar de comori nepretuite in spatele fatadei sobre. Veti fi impresionati de abundenta de culoare, aur si designuri elaborate care impodobesc cele opt capele dedicate diferitelor limbi ale Ordinului Cavalerilor Ioaniti. Placile funerare din marmura, care formeaza podeaua catredralei, somptuosul tavan pictat de Mattia Preti si statuile in stil baroc te vor ajuta sa-ti imaginezi splendoarea care caracterizeaza ceremoniile Ordinului. Dintre numeroasele picturi valoroase care se gasesc in catredrala aveti grija sa nu ratati Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul si Sf. Jerome, doua capodopere ale lui Caravaggio pictate in timpul sederii lui in Malta.
De pe peninsula stancoasa privind spre Marele Port, Valletta se va arata inaintea dumneavoastra. Acest oras al Cavalerilor nu permite nimanui sa-l cuprinda dintr-o singura privire. Trebuie sa-l mangai cu privirea, sa te plimbi de-a lungul strazilor drepte si sa te opresti pentru a admira o fatada, un balcon, o curte inconjurata de treceri cu arcade, o fantana sau magnificele blazoane. Poti apoi sa te indrepti spre Gradinile Barracca care se afla peste drum de splendidul Auberge de Castille. Din gradini, privelistea asupra Marelui Port iti taie respiratia. Mdina, vechea capitala a insulei, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa. Nu trebuie sa ratati acest labirint de strazi inguste si serpuite presarate cu biserici si palate. Catedrala inchinata Sfintilor Petru si Pavel, cu frumoasa fatada in stil baroc, merita vizitata cu siguranta. Insulele-surori ale Maltei, Gozo si Comino, va ofera o diferenta de ritm si peisaj fata de Malta.
Gozo, situat la numai o jumatate de ora cu feribotul fata de Malta, este impregnata cu mituri si secrete proprii. Legendara patrie a nimfei Calypso este un refugiu pitoresc, cu sate vechi, drumuri romantice si vederi panoramice incomparabile ale peisajului si marii. Gozo este insula perfecta pentru a te refugia pur si simplu pentru o clipa. Insula va ofera si varietate, cu propia sa viata culturala, cu diferitele facilitati sportive.
Insula Comino, situata la jumatatea distantei dintre Gozo si Malta, este un paradis pentru scufundatori, pentru iubitorii sportului cu vela, scafandri, surferi si drumeti. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz si plaja aurie, poate constitui ingredientul perfect pentru o excursie unica. Nici un alt grup de insule nu poate oferi atata frumusete naturala, arta si arhitectura, si posibilitati de divertisment precum Malta. Grupul de insule emana o placere aproape palpabila. Puterea lor de amestec, unic in felul in care aici istoria acompaniaza prezentul.
Daca va place sa mancati la restaurant, arta culinara malteza combina cele mai multe ingrediente locale-pestele, fructele de mare, fructele si legumele- cu mancaruri internationale. Si totusi nu exista nimic mai gustos decat painea malteza, proaspat scoasa din cuptorul satului.
 

Malta

Destinatii in tara

Destinatii in strainatate

Cele mai recente oferte

Top vizualizari

 

 

 
Hoteluri Bucuresti