Romana English
Armonia Voyages
  Prima pagină    Despre noi    Destinaţii turistice    Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism    Servicii    Contact  

Home » In strainatate » Croatia » Croatia

Croatia

Croatia este un stat democratic european cu istorie straveche. Desi este un stat tanar, populatia lui a participat activ la faurirea istoriei pe continent.

Pozitia geografica: Croatia se intinde din partea estica a Alpilor in nord-vest pana la Campia Panonica si la malurile Dunarii in est. Partea centrala a tarii este dominata de lantul muntos al Alpilor Dinarici, iar partea sudica se intinde de-a lingul coastei Marii Adriatice.

Capitala: Zagreb este centru economic, cultural, comercial si academic al tarii.
Clima: este continentala in nordul Croatiei, semi-montana si montana in centru si clima mediteraneana la tarm.
Alfabetul si limba oficiala: limba este croata iar alfabetul este latin.

Croatia este o tara europeana si continentala; un teritoriu cu munti si campii, mari cristaline si munti trecator inzapeziti, marinari si fermieri, orase aglomerate si nenumarate plaje linistite. Descoperirea este o aventura, si acest lucru este cu siguranta adecvat pentru Croatia, deoarece aceasta tara ofera multe lucruri in mare masura necunoscute dar valoroase, ata prin modul de viata cat si prin splendoarea naturii.La doar cateva sute de kilometri de marile orase europene si cateva ore cu avionul, Croatia contine o mare diversitate pe o suprafata de mai putin de 90.000 km2. Daca ii intrebati pe locuitorii tarii despre diversitatea naturii si culturii lor, probabil va vor raspunde cu o gluma ce se refera la proverbiala diferenta de mentalitate a oamenilor provenind din diferite regiuni. Relieful este de asemenea, diferit plat in zona continentala, si deluros pe coasta. Astazi in numar de aproximativ 5 milioane, locuitorii Croatiei si-au cladit viata cu aceste diferente ce-i caracterizeaza de mii de secole, atat glumind cat si fiind seriosi. In aceasta diversitate culturala care si-a lasat amprenta de-a lungul secolelor, se intinde frumusetea Croatiei, chemand sa fie explorata.

Croatia

Destinatii in tara

Destinatii in strainatate

Cele mai recente oferte

Top vizualizari

 

 

 
Hoteluri Bucuresti