Romana English
Armonia Voyages
  Prima pagină    Despre noi    Destinaţii turistice    Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism    Servicii    Contact  

Home » In tara » Statiuni Balneare » Covasna

Covasna

                     

          Oras in centrul României, in judetul omonim, asezat in depresiunea Brasovului, la poalele vestice ale muntilor Vrancei, la o altitudine ce variaza intre 550 si 600 m, la 31 km E fata de municipiul Sfântu Gheorghe (resedinta judetului Covasna). Este o statiune deschisa in toate anotimpurile anului, de importanta nationala, avand un climat tonic-stimulant de depresiune intramontana, cu veri racoroase (media in iulie este de 17°C) si ierni reci(media de temperatura in luna ianuarie este in jur de -5°C). Temperatura medie anuala este in jur de 7°C.

            Numeroase izvoare (in jur de 1.000) cu apa minerala carbogazoasa, bicarbonata, sau continand diversi compusi ai fierului, iodului, bromului sau clorului sunt recomandate in tratamentul bolilor carrdiovasculare ( infarctul miocardic, nu mai devreme de trei luni dupa iesirea din spital, cardiopatie ischemica, insuficienta aortica, hipertensiune arteriala, refacere dupa flebita superficiala sau profunda, varicose ulcers, valvulopatii operate) disfunctii hepatobiliare (disfunctii ale bilei, colecistite cronice fara calcule, refaceri dupa operatii la ficat, pancreatita cronica), boli digestive (gastrite cronice hiperacide, ulcere cronice gastrice sau duodenale) si boli asociate (obezitate cu complicatii cardiovasculare, nevroze respiratorii, nevroze astenice, etc.). 

             Oportunitati de tratament sunt oferite de facilitatile pentru bai cu apa calda carbogazoasa, mofete, izvoare pentru cura interna, instalatii pentru electro-, kineto- si hidroterapie, aerosoli si inhalatii, gimnastica. Statiunea dispune de un spital pentru boli cardiovasculare si doua sanatorii pentru copii spacializate in tratarea sechelelor aparute in urma hepatitei. Statie e imbuteliere a apei minerale.

Statiuni Balneare

Destinatii in tara

Destinatii in strainatate

Cele mai recente oferte

Top vizualizari

 

 

 
Hoteluri Bucuresti