Romana English
Armonia Voyages
  Prima pagină    Despre noi    Destinaţii turistice    Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism    Servicii    Contact  

Home » In tara » Munte » Sinaia

Sinaia

Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului, cu un bogat trecut cultural si social.

Istorie: Fosta resedinta a regilor, si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Manastirii omonime de catre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia imbina neantrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale.

  Asezare: Statiunea este situata la o altitudine cuprinsa intre 798 si 1055 m, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul vaii raului Prahova.
Poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului incadreaza statiunea intr-o frumoasa scena verde.

Clima: este specifica, de culoar montan de joasa altitudine.
Temperatura medie anuala: +8° Celsius.

Cai de acces: La o distanta de 125 de km de Bucuresti, 106 km de Aeroportul International Bucuresti-Otopeni si 35 km de Brasov, Sinaia este situata de-a lungul DN 1, beneficiind si de cai ferate de acces.

Informatii utile:

SERVICIUL DE AMBULANTA SINAIA - telefon urgente: 961 sau 112

S M U R D - telefon: 0244/310.131

Sinaia este locul vacantelor visate, ce devin realitate.

Munte

Destinatii in tara

Destinatii in strainatate

Cele mai recente oferte

Top vizualizari

 

 

 
Hoteluri Bucuresti