Romana English
Armonia Voyages
  Prima pagină    Despre noi    Destinaţii turistice    Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism    Servicii    Contact  

Home » In tara » Munte » Predeal

Predeal

 Istoric: Pana la 1864 Predealul facea parte din comuna Podul Neagului, care cuprindea toate asezarile de pe valea superioara a Prahovei.
In anul 1908 localitatile Predeal si Azuga se desprind de Busteni si Poiana Tapului pentru ca la 20 mai 1912 sa se semneze actul de nastere al comunei autonome Predeal, primind independenta administrativa.

Asezare:  Predealul, oras si renumita statiune climaterica, se situeaza la cumpana apelor dintre bazinele Prahovei si Timisului, in pasul cu acelasi nume, intre masivele muntoase Bucegi, Postavaru, Piatra mare si Clabucet. Situata la o altitudine de 1030m este cea mai inalta asezare din Romania.

Clima:  Din punct de vedere climatic aceasta  este specifica zonelor alpine, cu aer puternic ozonat, temperatura medie anuala fiind de 5 grade C.

Cai de acces:

Rutiere: Bucuresti-Brasov pe DN1(E60) dinspre Rasnov pe DN73 A, jonctiune cu DN1.

Feroviare: Gara Predeal, pe linia Bucuresti -Brasov.

Destinatie: odihna,sporturi de iarna, drumetii si excursii diferentiate in functie de varsta si preferinte.Statiunea ofera conditii optime de cazare celor veniti la odihna, tratament sau practicarea sporturilor de iarna.

Informatii utile:

Salvamont: 0268-456269; 0268-456237

Pompieri: 981

Politie: 0268-456.119

Munte

Destinatii in tara

Destinatii in strainatate

Cele mai recente oferte

Top vizualizari

 

 

 
Hoteluri Bucuresti