Romana English
Armonia Voyages
  Prima pagină    Despre noi    Destinaţii turistice    Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism    Servicii    Contact  

Home » In tara » Litoral » Mamaia

Mamaia

Statiune estivala de renume international, Mamaia se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei (Judetul Constanta), pe fasia de litoral aflata intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol, la 6-8m deasupra nivelului marii, 5 km nord de Municipiul Constanta. Clima marina cu o temperatura medie anuala care depaseste 11°C (in luna iulie temperatura medie este mai mare de 22°C, iar in luna ianuarie aceasta este de 0°C), si cu precipitatii scazute (in jur de 400mm anual).
 
Vara, nebulozitatea este redusa si soarele straluceste 10-12 ore pe zi. Briza marina improspateaza in permanenta aerul fierbinte. Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, aerosolii salini, radiatia solara si apa marii, care este clorata, sulfatata, sodica, magneziana, hipotonica.
De-a lungul tarmului Marii Negre, statiunea dispune de plaje intinse (cca 8 km) si late (100-250 m), cu un nisip extrem de fin, permitand helioterapia si talasoterapia.
Cu o capacitate de peste 20.000 de locuri de cazare , situată în zona care separă Lacul Siutghiol de Marea Neagră, staţiunea Mamaia a fost inaugurată în 1906, cu ocazia finalizarii lucrărilor de construcţie a primului stabiliment balnear. În prezent, staţiunea numără peste 60 de hoteluri.Ceea ce caracterizeaza Mamaia este plaja întinsă pe o distanţă de 8 km, cu o lăţime de aproape 100 m, precum şi faptul ca hotelurile sunt foarte aproape de plajă. Destinată vacanţelor în familie, în staţiunea Mamaia turistii dispun de terenuri de tenis si de minigolf, cinema şi teatru în aer liber care găzduieşte anual Festivalul Naţional de Muzica Uşoară “Mamaia”.

Lacul Siutghiol oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice sau plimbări cu vaporaşul până la “Insula lui Ovidiu”, locul unde se spune ca s-ar afla mormântul poetului exilat. Insula oferă posibilităţi de cazare şi are un restaurant cu specific pescăresc, fiind locul ideal de petrecere a timpului liber. Accesul pe insula se face de la Debarcaderul Tic-Tac din Mamaia cu vaporaşe de croaziere din 30 in 30 de minute, în perioada sezonului de vară.

Nu trebuie uitat Satul de Vacanţă, situat la intrarea în staţiunea Mamaia, loc care reuneşte 19 construcţii specifice unor zone folclorice ale ţării .


Litoral

Destinatii in tara

Destinatii in strainatate

Cele mai recente oferte

Top vizualizari

 

 

 
Hoteluri Bucuresti