Romana English
Armonia Voyages
  Prima pagină    Despre noi    Destinaţii turistice    Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism    Servicii    Contact  

Home » Centrul de Formare Profesionala si Management in Turism » Agent turist-ghid »

AGENT DE TURISM-GHID

 

CERINTELE, CONDITIILE PENTRU INSCRIERE:

Sa aiba cetatenie romana

 

STUDII:

Liceu cu  Diploma de Bacalaureat

 

Cursurile se organizeaza in conformitate cu normele legale in vigoare privind formarea profesionala.

 

Pregatirea se face pe baza programelor intocmite in conformitate cu standardele de pregatire profesionala sau ocupationale.

 

Toate programele de pregatire profesionala cuprind 1/3 din numarul total de ore pregatire teoretica si 2/3 pregatire practica.

 

Cursurile teoretice se tin in salile Hotelului Armonia din Calea Mosilor 112 si la Agentia de Turism Orizont Tours din strada Academiei Nr. 7.

 

Programul de lucru este in principiu de 4 zile pe saptamana cate sase ore pe zi, intre orele 9:00-15:00 sau 14:00-20:00, urmeaza sa se definitiveze de comun accord cu necesitatea participantilor.

 

Intruirea practica se va desfasura in agentii de turism touroperatoare cu care Centrul are conventii incheiate, in Hotelul Armonia si in alte hoteluri.

 

In urma convorbirii cu partenerii nostrii externi ar fi posibil ca participantii la curs sa faca stagiul de practica in diverse agentii de turism si hoteluri din strainatate.

 

Cursantii trimisi de agentiile de turism vor face practica in agentiile de turism de provenienta.

 

DATA INCEPERII CURSURILOR:

Cursurile incep in data de 14 ianuarie 2009  in masura in care se vor forma grupurile pentru care inscrierile sunt in derulare

 

IN TIMPUL DERULARII PROGRAMELOR DE INVATAMANT cursantul are posibilitatea:

*sa dobandeasca noi cunostinte despre: organizarea si desfasurarea activitatii intr-o agentie de turism, legislatia care reglementeaza activitatea din turism, pregatirea de oferte, cereri de oferta si programe turistice, promovarea si vanzarea pachetelor turistice, activitatile pe care trebuie sa le desfasoare un ghid pe timpul insotirii grupurilor de turisti, operarea cu instrumente de plata cu si fara numerar, ordonarea activitatilor turistice, investigarea si interpretarea fenomenelor din domeniul turismului.

* sa cunoasca potentialul turistic al Romaniei, patrimonial cultural, sa inteleaga sis a interpreteze evenimentele istorice si artistice, sa stimuleze interesul turistilor pentru obiectivele prezentate, sa stimuleze curioazitatea turistilor in vederea participarii lor la alte actiuni turistice.

* sa invete cum se poate promova produsul turistic si cum se face prospectarea pietei turistice, sa cunoasca legislatia privind incadrarea in munca si protectia consumatorului, sa intocmeasca situatii financiare sis a urmareasca efectuarea platilor si incasarilor.

* sa dobandeasca noi cunostinte privind limbajul de specialitate din domeniul hotelariei si turismului, sa invete sa redacteze intr-un mod specific si correct cereri de oferta, oferte, programe turistice, sa se perfectioneze pentru convorbirile cu turistii in cadrul diferitelor actiuni si momente, incepand cu primirea de la aeroport, intocmirea formalitatilor de frontiera, insotirea propriu-zisa pe timpul programului turistic, insusirea vocabularului specific pentru a redacta contracte, conventii, protocoale, negocierea in limba straina.

* invete cum sa culeaga, sa clasifice, sa pastreze, sa salveze si actualizeze informatiile cu ajutorul calculatorului, sa aplice tehnici de utilizare a unor pachete de programe sau aplicatii informatice.

 

EVALUAREA FINALA:

*examen scris la disciplina de baza

*examen scris la limba engleza

*proba practica orala

 

ABSOLVIREA, DOCUMENTELE DE ABSOLVIRE OBTINUTE DE CURSANTI:

Certificate de calificare sau de absolvire tip Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului; Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

Agent turist-ghid

Destinatii in tara

Destinatii in strainatate

Cele mai recente oferte

Top vizualizari

 

 

 
Hoteluri Bucuresti